Slecht weer

Niks is zo veranderlijk als het weer. Gelukkig biedt onze sportclub, met een eigen sporthal, een uitstekende oplossing om bij slecht weer toch te kunnen blijven sporten.

Veiligheid eerst!
Voordat we besluiten om binnen te gaan spelen, beoordelen we altijd eerst of het veilig is om naar de club te komen. Veel van onze leden komen bijvoorbeeld op de fiets. Bij extreme weersomstandigheden zoals harde wind of onweer, kan dit gevaarlijk zijn. We nemen deze risico's serieus en willen dat al onze leden veilig aankomen en weer naar huis kunnen.

Beschikbaarheid van de sporthal
Naast de veiligheid, controleren we ook altijd of de sporthal beschikbaar is. Dit doen we door contact op te nemen met de stichting die verantwoordelijk is voor de planning van de sporthal. Soms kan de hal al bezet zijn door andere activiteiten, en het is belangrijk om dit van tevoren te weten.

Snel schakelen bij veranderend weer
Het weer in Nederland kan snel omslaan, waardoor we soms op het allerlaatste moment moeten schakelen. Deze last-minute beslissingen worden snel en efficiënt gecommuniceerd via de WhatsApp-groepen van de teams. De trainer of coach zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de wijzigingen in de planning.

Vergeet je zaalschoenen niet!
Wanneer we besluiten om binnen te spelen, is het cruciaal dat iedereen zijn zaalschoenen meeneemt. In de sporthal spelen we namelijk alleen op zaalschoenen om de vloer schoon en veilig te houden. Zeker bij slecht weer, willen we voorkomen dat viezigheid van buiten naar binnen wordt gebracht.

Mocht je niet veilig naar de sporthal kunnen komen, bijvoorbeeld door harde wind of onweer, blijf dan thuis. Veiligheid staat altijd voorop!