Recap - mei 2024

Recap - mei 2024

Er zijn voor de meeste ploegen nog 2 speelweekenden voor de boeg. Tijd om eens te kijken hoe onze ploegen van HKV/Ons Eibernest ervoor staan.

We beginnen bij de jongste competitiespelers van onze vereniging, onze F-jes. In twee ploegen spelen ze wekelijks in een wisselende opstelling vol enthousiasme hun wedstrijden. Er is afgelopen seizoen een hoop geleerd en dat is te zien aan het aantal doelpunten van deze 2 ploegjes. Op het veld zijn er tot nu toe maar liefst 37 doelpunten gemaakt ! Dat leidt soms tot winst en soms niet, maar dat is niet het belangrijkste. Onze spelers moeten het vaak opnemen tegen net wat oudere en grotere spelers en ze weten al aardig hoe ze daarmee om moeten gaan ! Voor de F1 staan nog 3 wedstrijden op het programma, waarvan 1 tegen het sterke Weidevogels. De F2 speelt nog tegen VEO en Phoenix. Nog even knallen met z’n allen!

Bij de E-tjes zien we sinds het veldseizoen ook 2 ploegen in wisselende opstellingen spelen. Beide ploegen trainen met elkaar en maken flinke stappen vooruit. Volgend seizoen spelen al deze kinderen weer in de E en zullen dan merken dat de tegenstand van dit seizoen echt goed is geweest om beter te leren korfballen. De E1 mag nog aantreden tegen Refleks en RWA. De E2 wacht een pittige wedstrijd tegen koploper KZ Danaiden en speelt de laatste wedstrijd tegen GKV. Succes allemaal !

De D1 kende een wisselend seizoen, maar is dit 2e deel van het veldseizoen goed uit de startblokken gekomen. Er werd de 1e wedstrijd gelijk gewonnen van Fortuna. De ploeg kreeg de smaak te pakken en wist ook te winnen van Achilles en KVS (2x) ! Met 8 punten uit 4 wedstrijden is de 1e plek zeker gesteld en dat betekent dat we het kampioenschap kunnen gaan vieren van de D1 ! Top gedaan allemaal ! De schouders zijn er weer onder gezet en zie waar het jullie brengt ! De ploeg zal op zaterdag 8 juni gehuldigd worden na de laatste thuiswedstrijd (11.35 uur tegen Achilles). Gefeliciteerd D1 !

Bij de B1 wordt het nog spannend. Alleen Fortuna B3 heeft net wat meer punten dan onze B1 en bezet op dit moment de 1e plaats. Maar er kan nog van alles gebeuren want de uitslagen geven aan dat alle ploegen best aan elkaar gewaagd zijn. De B1 speelt nog tegen DES en Fortuna en heeft net even wat geluk nodig met de doelpunten. Komende trainingen extra aandacht op het schot en de aanval en wie weet wat er dan nog in de koker zit !

De A1 heeft een moeilijk maar ook heel leerzaam zaalseizoen gehad. Op het veld gelijk de 1e wedstrijd eindelijk de o zo verdiende winst gehaald ! Ook de 2e wedstrijd werden de punten gepakt. VEO leek daarna nog een maatje te groot, of was het de instelling/onzekerheid van onze A1 waardoor het allemaal even niet lukte ? De 4e wedstrijd, tegen Pernix, werd er veel gescoord, maar helaas net verloren. En dan de return tegen VEO, uit. Ik was er niet bij, maar de uitslag laat zien dat het erg spannend en een gelijk opgaande wedstrijd was. En de einduitslag in het voordeel van de Eibers ! Nu eens een keer gewonnen van deze voor de Eibers lastige tegenstander, klasse ! In het laatste speelweekend zal duidelijk worden wie er op de 1e plek eindigt in deze poule.

En dan kijken we naar onze seniorenploegen. De G1 speelt op het veld in een hogere poule en weet zich super goed staande te houden. De ploeg doet het zo goed dat een nieuw kampioenschap voor het grijpen is ! Super knap hoor ! Met nog 3 wedstrijden te gaan op zaterdag 8 juni (in Dordrecht) en de ploeg van Vriendenschaar als de meest geduchte tegenstander hopen we de ploeg zaterdagmiddag als kampioen te kunnen binnen halen. Succes G1 !

Het 4e kampt met wat blessures en moeten Ruud, Bianca en Linda missen. Dat betekent iedere week puzzelen met de opstelling. Blij zijn we met de invallers uit het 2e, 3e en de A1 die de ploeg iedere week compleet maken. Na 2 mooie winstpartijen tegen Deetos en ALO werd er afgelopen zondag nipt verloren tegen Conventus. Met nog 2 wedstrijden te gaan ligt het kampioenschap nog geheel open. De nummers 1 t/m 4 ontlopen elkaar nl niet veel. We gaan zien wat de wedstrijden tegen Dunas en Die Haghe gaan brengen, nog even volle bak ertegenaan !

Het 3e speelt op het veld een klasse hoger dan in de zaal en dat gaat ze goed af ! Winst tegen Fortuna en ODO zorgen ervoor dat de ploeg op de 3e plaats staat en maar 2 punten van de nrs 2 en 1 af. Met nog 2 wedstrijden te gaan ligt handhaving in deze klasse binnen bereik en dat is een knappe prestatie van ons 3e !

Bij het 2e eigenlijk eenzelfde situatie als bij het 3e. Met 2 gewonnen wedstrijden en 4 punten is de achterstand op de nrs 2 en 1 (beide 6 punten) zeer beperkt en is er nog van alles mogelijk. Afgelopen zaterdag een mooie 1e helft van deze ploeg tegen het ervaren Sporting Trigon. In de 2e helft liep het helaas wat moeizamer en kwam de tegenstander langszij. Een zuur verlies, zeker omdat er meer in zat. Nu koppies weer omhoog en de komende 2 weekenden alles geven wat erin zit ! Er kan zowiezo teruggekeken worden op een mooi en heel leerzaam seizoen waarin iedereen flinke stappen vooruit heeft gemaakt. Het 2e is een jonge seniorenploeg die het best vaak moet opnemen tegen meer ervaren tegenstanders. De thuiswedstrijd tegen Sporting Trigon liet zien dat het mogelijk is, dus zet hem op !

In de poule van het 1e leek Velocitas de sterkste ploeg. Zij verloren afgelopen weekend echter van Refleks waardoor het ook in deze poule nog spannend kan worden. Het 1e verdeelde zaterdag de punten met Korbis, waardoor ze nu op een, onnodige, laatste plaats staan. Daar kan en moet de komende wedstrijden verandering in gebracht worden door te knallen tegen Velocitas en Refleks ! Schouders eronder, neuzen dezelfde kant op en alle energie erin ! De ploeg kan de positieve steun van supporters gebruiken, kom ze dus aanmoedigen !

Als TC zijn we trots op alle spelers en speelsters en natuurlijk ook de trainers/coaches !
We maken een seizoen met z’n allen en proberen dat zo goed mogelijk te doen.

Voor volgend seizoen zetten we de positief ingeslagen weg voort en zullen daarbij ieders hulp voor nodig hebben.
Eens een Eiber, altijd een Eiber, want Wij Zijn De Eibers !