Een strijder op het veld!

Een strijder op het veld!

Op zaterdag 9 september was het begin van het korfbalseizoen.

Bij HKV/Ons Eibernest in Den Haag was dit seizoen een buitengewoon mooie start, allemaal dankzij de vastberadenheid en kracht van Siënna Meurink, een 16-jarig meisje dat een zeldzame vorm van epilepsie, het syndroom van Rasmussen, trotseert.

Drie jaar geleden onderging Siënna een maandenlange ziekenhuisopname en een complexe hersenoperatie in een poging om haar aandoening onder controle te krijgen. Voor een tijdje leek het beter te gaan, maar helaas keerde de ziekte deze zomer genadeloos terug.

Wat Siënna onderscheidt, is haar ongelooflijke positiviteit en vastberadenheid. Ondanks haar ziekte kijkt ze altijd naar "wat wel" in plaats van "wat niet". Ze is een inspiratie voor velen.

De wens van Siënna was om haar broer te zien spelen in de selectie van HKV/Ons Eibernest. De Stichting Ambulance wens maakte deze droom werkelijkheid en zorgde ervoor dat Siënna zaterdag kon genieten van een prachtige "Eiberdag" op de groen-geel gekleurde sportvelden.

De glimlach op Siënna's gezicht was groot toen ze de wedstrijden van haar broer en zijn teamgenoten bekeek en het Eiberlied hoorde toen ze sportveld weer verliet.

HKV/Ons Eibernest toonde niet alleen hun sportieve vaardigheden op het veld, maar ook hun warme hart en solidariteit voor Siënna. De liefde en steun van de club hebben bijgedragen aan het creëren van een onvergetelijke dag. Siënna Meurink blijft een inspiratiebron voor iedereen die haar ontmoet.

Haar droomdag bij HKV/Ons Eibernest is een herinnering aan de kracht van het menselijk hart en wat er mogelijk is wanneer gemeenschappen samenwerken om dromen waar te maken.