fbpx
Image

De vereniging biedt naast haar hoofdactiviteit korfbal ook andere sport- en beweeg activiteiten aan. Hiermee kunnen ook mensen zonder een korfbalachtergrond zich gaan thuis voelen op "het nest" en als lid van de Eibers aan diverse sportactiviteiten gaan deelnemen die gehouden worden op speciaal gereserveerde dagen en tijden. Zowel seniorensporters, oudere leden, oud-leden en ouders van jeugdleden als buurtbewoners en ouders van de scholen in de nabije omgeving worden hiertoe benaderd waarbij de sportmogelijkheden in zowel de sporthal, op het kunstgrasveld als beachcourt en Cruyff Court gecombineerd kunnen worden door gebruikt te maken van daartoe beschikbaar sport- en spelmateriaal: een leven lang sporten bij de Eibers! Naast de vrijwilligers stuurt de vereniging een Buurtsportcoordinator  aan welke voor diverse doelgroepen ingezet wordt en werkt samen met de Streetsport Coordinatoren van SWSDH.  Zij zijn speciaal zijn opgeleid om diverse doelgroepen verantwoord te laten sporten/bwegen (o.a. GALM en Beweegkuur Coach, wandelcoach, jongeren sport, peutergym alsmede sport/bewegen voor mensen met een beperking). KombiFit leden vallen onder de gelijknamige contributie vorm. Tevens werkt HKV/Ons Eibernest samen met de Buurtsportcoach Moerwijk/Morgenstond (Maarten Boot)  en Mooi Welzijn welke inactieve volwassenen middels een speciaal beweegaanbod een gezondere leefstijl met hen gaat realiseren. Ook wordt er samengewerkt met Trefpunt Morgenstond welke middels onderzoek naar beweeg behoeftes een gevraagd sport/beweegprogramma organiseert i.s.m. studenten en stagiaires van de Haagse Hogeschool en waarbij elkaar ontmoeten een belangrijk aspect vormt. Hiermee wordt invulling gegeven aan HET sportieve Buurthuis in Morgenstond aan de Steenwijklaan !

 • dinsdagochtend ( 9.00 - 10.00 uur) sportactiviteit voor vrouwen in de sportzaal (Tref)
 •  dinsdagochtend (10.00 tot 11.00 uur) DansFit op muziek in de sportzaal (KF)
 • dinsdagochtend (9.30 tot 10.30 uur) Fietsles volwassenen (Tref)
 • dinsdagmiddag ( 13.00 tot 14.00 uur) Wandelen in de natuur (Tref)
 •   dinsdagavond (18.30 tot 19.30 uur) ** Badminton / Dynamic Tennis in de sporthal (KF)
 •  woensdagochtend (11.30 tot 12.45 uur) Wandelen  met begeleiding. Als onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge. Start Bibliotheek Leyweg
 •  woensdagavond (19.30 tot 21.00 uur)  Voetbal 40+ recreatief op grasveld (Tref)
 •   woensdagavond (18.00 tot 20.00 uur)* Tennis op het kunstgrasveld (KF)
 • Donderdagochtend  ( 10.30 tot 11.30 uur) Dynamisch sportaanbod 55+ op het kunstgrasveld Golden Sports
 •   vrijdagochtend (10.00 tot 12.00 uur)* Tennis op het kunstgrasveld (KF)
 •   vrijdagochtend (10.30 tot 12.30 uur) Gym (1 uur) gevolgd door (1 uur) linedans in de sporthal
 •   vrijdagochtend (10.30 tot 12.30 uur) Badminton en tafeltennis in de sporthal (KF)
 •   zaterdagochtend (09.30 - 10.30 uur) ** Divers sportaanbod op het kunstgrasveld (KF)
 •   zondagochtend (09.30 tot 10.30 uur)***Divers sportaanbod in de sporthal (KF)
 •   zondagochtend (10.00 tot 12.00 uur) Voetbal 40+ recreatief op grasveld (Tref)

Activiteiten vinden gehele jaar plaats, behalve  *= gehele jaar exlusief zomervakantie /  ** = voorjaar + zomerperiode /  *** = herfst + winterperiode

Het KombiFit Bulletin informeert u altijd over eventuele wijzigingen i.v.m. vakanties, onderhoud accommodatie of evenementen. KombiFit leden mogen aan één of meerdere van bovenstaande sessies deelnemen en kunnen derhalve vaker per week actief bezig zijn. Ook mogen KombiFit leden hun voorkeuren voor sport en spelvormen uitspreken, om samen met de begeleiding een planning te maken. Iedereen kan en mag meedoen. Op geen enkele loctie in Den Haag is het aanbod voor senioren zo uitgebreid als op de Steenwijklaan. Gewoon meedoen!

De contributie bedraagt €16,75 per maand (prijspeil 1 juli 2021). Houders van een geldige Ooievaarspas komen in aanmerking voor 50% korting op het KombiFit Strippenkaart tijdloos 1 voorkantlidmaatschap. Het programma KombiFit sluit naatloos aan op het programma Sportief Gezond voor volwassen en senioren

Ook is er voor KombiFit een speciale strippenkaart beschikbaar. Deze strippenkaart kost 32,50  voor 10 strippen (prijspeil 1 juli 2021). Houders van een geldige Ooievaarspas komen in aanmerking voor 50% korting waarbij de pas ter plekke wordt gescand.
Hiermee maakt HKV/Ons Eibernest het voor iedereen mogelijk om de leefstijl door bewegen en sporten binnen een unieke sportaccommodatie, positief te beinvloeden: "een leven lang sporten bij de Eibers" binnen het sportieve Buurthuis van de Toekomst!

Wandelen is laagdrempelig, gezond en gezellig. De Nationale Diabetes Challenge zet zich hiervoor in. De wandelgroep Morgenstond start vanaf de Steenwijklaan en na afloop gezamenlijk een kopje koffie/thee in de kantine.

De onderstaande sport en spelvormen kunnen worden geboden indien gewenst door de deelnemers en vooraf afgestemd met de begeleider:

 

Activiteit  Sporthal Kunstgrasveld Beach Court  extern
Algehele balsporten x x x  
Badminton x      
Bowls   x    
Dansen x      
Fit Hockey x x    
Gymnastiek x      
Korfbal x x x  
Wandelen / Nordic Walking       x
Dynamic-tennis x x x  
Speedminton x x x  
Sportiefwandelen (GPS)       x
Tafeltennis x      
Tennis   x    
Trimmen x x x  
Volleybal x   x  
Voetbal   x x  

Deelname aan de sport/beweeg activititen is voor uw eigen risico. Als u (chronisch) medische klachten heeft is het verstandig dit voorafgaande deelname met uw huisarts te overleggen en de begeleider voorafgaande de activiteit te
informeren !

De gebruikte strippenkaarten en ledenpassen KombiFit zijn  voorzien van een barcode sticker welke voorafgaande de deelname aan een activiteit wordt gescand en waarmee registratie aan de beschikbare activiteiten wordt bijgehouden.

Voor eventuele vragen/suggesties of aanmelden kunt u contact opnemen met  het KombiFitteam of bellen naar 0615580216.

Promotiefimpje  Beweeg naar Elkaar opgenomen bij HKV/Ons Eibernest

Het tafelgesprek rond seniorensport georganiseerd door RTV Discus vindt u hier

Image
Image
HKV/Ons Eibernest - Steenwijklaan 16 - Den Haag