Image
De vereniging biedt naast haar hoofdactiviteit korfbal ook andere sport- en beweeg activiteiten aan. Hiermee kunnen ook mensen zonder een korfbalachtergrond zich gaan thuis voelen op "het nest" en als lid van de Eibers aan diverse sportactiviteiten gaan deelnemen die gehouden worden op speciaal gereserveerde dagen en tijden. Zowel seniorensporters, oudere leden, oud-leden en ouders van jeugdleden als buurtbewoners worden hiertoe benaderd waarbij de sportmogelijkheden in zowel de sporthal, kunstgrasveld als beachcourt gecombineerd kunnen worden door gebruikt te maken van daartoe beschikbaar sport- en spelmateriaal: een leven lang sporten bij de Eibers. Naast de vrijwilligers stuurt de vereniging een Jeugdsport Coördinator en een Buurtsportcoach aan welke voor diverse doelgroepen ingezet kunnen worden waartoe zij speciaal zijn opgeleid (o.a. GALM en Beweeg kuur Coach). KombiFit leden vallen onder de gelijknamige contributie vorm. Tevens werkt HKV/Ons Eibernest samen met de Buurtsportcoach Moerwijk/Morgenstond (Maarten Boot) welke inactieve volwassenen middels een speciaal beweegaanbod een gezondere leefstijl met hen gaat realiseren. Ook wordt er samengewerkt rond het project  "Bewegen Werkt" , een programma voor volwassenen welke momenteel niet werkzaam zijn, verbonden zijn aan bepaalde zorgverzekeraars en welke in staat gesteld worden om actief te worden en uitleg krijgen hoe een gezonde leefstijl te kunnen  realiseren en vooral hoe zelfstandig voort te kunnen zetten.
  •  dinsdagochtend (10.00 tot 11.00 uur) Gym op muziek in de sportzaal
  •   dinsdagavond (18.30 tot 19.30 uur) ** Badminton in de sporthal
  •  woensdagochtend (11.30 tot 12.45 uur) Wandelen  met begeleiding. Als onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge
  •  woensdag (12.00 tot 13.30 uur)  Dynamic-Tennis  in de gymzaal
  •   woensdagavond (18.00 tot 19.00 uur)* Tennis op het kunstgrasveld
  •   woensdagavond (19.00 tot 20.00 uur)* Tennis op het kunstgrasveld
  •   vrijdagochtend (10.00 tot 11.00 uur)* Tennis op het kunstgrasveld
  •   vrijdagochtend (10.30 tot 12.30 uur) Gym (1 uur) gevolgd door (1 uur) dans in de sporthal
  •   vrijdagochtend (10.30 tot 12.30 uur) Badminton en tafeltennis in de sporthal
  •   vrijdagochtend (11.00 tot 12.00 uur)* Tennis op het kunstgrasveld
  •   zaterdagochtend (09.30 - 10.30 uur) ** Divers sportanbod op het kunstgrasveld
  •   zondagochtend (09.30 tot 10.30 uur)***Divers sportaanbod in de sporthal

Activiteiten vinden gehele jaar plaats, behalve  *= gehele jaar exlusief zomervakantie /  ** = voorjaar + zomerperiode /  *** = herfst + winterperiode

Het KombiFit Bulletin informeert u altijd over eventuele wijzigingen i.v.m. vakanties, onderhoud accommodatie of evenementen. KombiFit leden mogen aan één of meerdere van bovenstaande sessies deelnemen en kunnen derhalve vaker per week actief bezig zijn. Ook mogen KombiFit leden hun voorkeuren voor sport en spelvormen uitspreken, om samen met de begeleiding een planning te maken. Iedereen kan en mag meedoen. Op geen enkele loctie in Den Haag is het aanbod voor senioren zo uitgebreid als op de Steenwijklaan. Gewoon meedoen!

De contributie bedraagt €16,75 per maand (prijspeil 1 juli 2019). Houders van een geldige Ooievaarspas komen in aanmerking voor 50% korting op het KombiFit Strippenkaart tijdloos 1 voorkantlidmaatschap. Het programma KombiFit sluit naatloos aan op het programma Sportief Gezond voor volwassen en senioren

Ook is er voor KombiFit een speciale strippenkaart beschikbaar. Deze strippenkaart kost 32,50  voor 10 strippen (prijspeil 1 juli 2018). Houders van een geldige Ooievaarspas komen in aanmerking voor 50% korting waarbij de pas ter plekke wordt gescand.
Hiermee maakt HKV/Ons Eibernest het voor iedereen mogelijk om de leefstijl door bewegen en sporten binnen een unieke sportaccommodatie, positief te beinvloeden: "een leven lang sporten bij de Eibers" binnen het sportieve Buurthuis van de Toekomst!

Wandelen is laagdrempelig, gezond en gezellig. De Nationale Diabetes Challenge zet zich hiervoor in. De wandelgroep Morgenstond start vanaf de Steenwijklaan en na afloop gezamenlijk een kopje koffie/thee in de kantine.

De onderstaande sport en spelvormen kunnen worden geboden indien gewenst door de deelnemers en vooraf afgestemd met de begeleider:

Activiteit  Sporthal Kunstgrasveld Beach Court  extern
Algehele balsporten x x x
Badminton x
Bowls   x
Dansen x
Fit Hockey x x
Gymnastiek x
Korfbal x x x
Wandelen / Nordic Walking       x
Dynamictennis x
Dynamic-tennis x x x
Speedminton x x x
Sportiefwandelen (GPS)       x
Tafeltennis x
Tennis   x
Trimmen x x x
Volleybal x   x

Deelname aan de sport/beweeg activititen is voor uw eigen risico. Als u (chronisch) medische klachten heeft is het verstandig dit voorafgaande deelname met uw huisarts te overleggen en de begeleider voorafgaande de activiteit te
informeren !

De gebruikte strippenkaarten en ledenpassen KombiFit zijn  voorzien van een barcode sticker welke voorafgaande de deelname aan een activiteit wordt gescand en waarmee registratie aan de beschikbare activiteiten wordt bijgehouden.

Voor eventuele vragen/suggesties of aanmelden kunt u contact opnemen met  het KombiFitteam of bellen naar 0615580216.

Promotiefimpje  Beweeg naar Elkaar opgenomen bij HKV/Ons Eibernest

Het tafelgesprek rond seniorensport georganiseerd door RTV Discus vindt u hier

Image