Eiberdag

Wat een gek seizoen beleven we met zijn allen. Na een weekend vol afgelaste wedstrijden is het weken geleden dat er in de Eiberhal wedstrijden zijn gespeeld. Het is daarom tijd voor een heuse Eiberdag. Zo eentje die wij allemaal nog van vroeger kennen. 'Vroeger' klinkt als heel lang geleden en ergens voelt het ook wel een beetje té lang geleden. Het is misschien ook té lang geleden dat iedereen met een groen geel hart, al is het maar een vleugje, weer eens als één blok achter alle teams vanaf het balkon haar stem liet horen. ’Ze doen niets!!’ of het klassieke ‘100 van die ballen!’ om er maar een paar te benoemen. Ik denk terug aan de commentatoren van de wedstrijden tijdens de Haagse Korfbaldagen. Iedereen was het er over eens dat je bij de Eibers nooit een makkelijk middagje zou krijgen. Niet alleen had je te maken met een ploeg die tot op het bot zou verdedigen maar ook had je de negende man die altijd luidkeels achter hun cluppie staat. De commentatoren waren het er unaniem over eens. ‘Jammer dat er tijdens de korfbaldagen geen publiek mocht zijn want dan had het vuurwerk geweest!’ En ik denk dat ze gelijk hadden. Met de A1 en het eerste in de finale van de korfbaldagen had het geweldig geweest om daar publiek bij te hebben. Door Corona was er toen een vuurwerkverbod..maar goed..wat was dat was..dat vuurwerk dat kan nog steeds. Geen coronaregels meer en niets staat een spreekwoordelijk vreugdevuur aanstaande zaterdag in de weg. In de Eiberhel aan de Steenwijkaan nummertje 16. De mooiste zaal van Den Haag, Zuid-Holland en misschien zelfs wel de Benelux.

Zonder andere ploegen te kort te willen doen wil ik de wedstrijd van de A1 er specifiek uitlichten. Want zaterdag om 14:15 uur spelen onze jonge talenten de rematch tegen Die Haghe en dat belooft vuurwerk. Als deze wedstrijd ook maar enigszins lijkt op de eerdere wedstrijd in het Zuiderpark dan wil je hier bij zijn!!! Wat een ge-wel-di-ge wedstrijd was dat. Als ik er aan terugdenk dan gaat mijn hart opnieuw sneller kloppen. Beide ploegen die voor de volle 100% streden om de winst en elkaar geen centimeter gaven. In die wedstrijd zat alles dat je als toeschouwer wilt zien. Een gelijk opgaande strijd die tot in de laatste minuut door beide teams had kunnen worden beslist maar dat is niet gebeurd. Het werd een gelijk spel. Zenuwslopend! Voor mij was dat dé wedstrijd van het seizoen en ik heb óók het eerste tegen Achilles op het veld gezien dus kun je nagaan! Het feit dat de vorige wedstrijd heeft geresulteerd in een puntendeling maakt de komende wedstrijd des te spannender. De ploeg die aanstaande zaterdag wint heeft goede kaarten in handen voor promotie naar de Hoofdklasse. Een stap die beide teams in mijn ogen verdienen maar slechts aan één team zal worden vergeven. Daarom deze oproep aan iedereen met een Eiberhart, aan iedereen die ooit in een groengeel, groen-wit of blauw-wit shirt heeft gespeeld 'Kom zaterdag om 14:15 uur naar onze hal en laat je horen. Ouderwets....Daar boven op die berrug.....misschien één of twee keer het Eiberlied..wat kan ons het schelen!'. Laat ons weer eens ouderwets vlammen als negende man/vrouw. Met z'n allen. Wij kunnen dat. Eibers zijn op hun best als het ergens om gaat! Een beslissingswedstrijd voor promotie of degradatie? Maakt niet uit. De Eibers komen massaal. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal zaterdag weer eens te zien. Na de wedstrijd zul je mij bedanken.

Maar een Eiberdag is natuurlijk niet slechts één wedstrijd. direct na de A1 komt de A2 in actie. Ik heb begrepen dat zij afgelopen weekend een kraker hebben gespeeld die zij met één punt verschil hebben gewonnen. Een kunstje dat zij voor jullie graag nog eens herhalen. Ook de A2 maakt kans op de eerste plek. Nu nog delen zij die met KCR (waar zij vorige week dus nipt van wonnen) dus zaak om die koppositie te verstevigen tegen Phoenix A1. Sit back en enjoy the ride.

Na de A2 komt ons 2e in actie. Zij zullen net als het eerste daarna tegen SDO / Fiable spelen. Zowel SDO 2 als SDO 1 staan bovenaan in hun poule. Niets te verliezen en alleen maar iets te winnen dus. Soms voel je dat er een stunt in de maak is. Je kunt dat gevoel niet helemaal uitleggen maar ik voel het nu. Ik ben er heilig van overtuigd dat ons tweede een wedstrijd op de mat gaat leggen die SDO zal overrompelen. Niet dat ze met dubbele cijfers gaan winnen maar ik denk één doelpunt verschil in de laatste minuut...nee beter nog...een buzzerbeatertje. geloof je mij niet? Kom kijken dan!!!

Een Eiberdag wordt traditioneel afgesloten met ons vlaggenschip. Ik was er bij de uitwedstrijd tegen SDO niet bij maar de uitslag was 18-16 en ik heb mij laten vertellen dat wij tot vlak voor het einde de betere ploeg waren en een riante voorsprong hadden. Dat was een uitwedstrijd, nu is het thuis. In de Eiber-hel. Met jullie erbij als publiek. Ik hoorde dat SDO op onderling resultaat nu boven KVS staat en zich na de nipte nederlaag tegen KVS al kampioen waande. Die gasten van SDO/Fiable denken dus dat wij de twee punten cadeau gaan doen? Twee punten weggeven omdat ze een beter doelsaldo hebben in het onderlinge resultaat met KVS? Lijkt wel Haagse Bluf en dat recht is niet voorbehouden voor een club uit Kamerik. Als zij denken dat ze met twee punten naar huis gaan dan geloven ze daar in Kamerik nog in Fiabeltjes.

Tot zaterdag allemaal……
Raymond