In memoriam Gerard Bos

Zojuist bereikte ons het trieste bericht, dat op zaterdag 3 juli Gerard Bos na een korte ziekenhuisopname onverwacht is overleden. Hij is 87 jaar geworden.

Gerard mag beschouwd worden als een van de grootste, meest getalenteerde korfballers van Nederland.
Hij maakte, samen met zijn vrouw Nel, deel uit van een uniek 12-tal, waarin onder meer Adri en Annie Zwaanswijk, Hans Korsen en Sjaak Troost acteerden. HKV werd de eerste Haagse ploeg, die landskampioen werd. Gerard speelde ook in Ons Eibernest 2.

Gerard was veelvuldig international en had na zijn spelersloopbaan een imponerende trainers carrière. Dat Gerard een sportman in optima forma was blijkt uit het feit dat hij ook nog handbal speelde in het eerst team van Hellas, de elfstedentocht reed op 52 jarige leeftijd en veelvuldig deelnemer was aan vierkampwestrijden.
Windsurfen met zijn zoon Rick deed hij het liefst bij windkracht 6 of hoger.

Tijdens zijn bezoeken aan ons club was hij altijd onafscheidelijk van zijn zo geliefde zoon Rick.
Aan het leven van een super sportman en echte HKVer en Eiber is helaas een einde gekomen.

Wij wensen zijn vrouw Nel en zoon Rick en andere naasten veel sterkte met dit grote verlies.