In Memoriam Nel Vonk – Van Zee (1929 – 2020)

Afgelopen woensdag bereikte ons het droevige nieuws dat ons erelid Nel Vonk – Van Zee op 91-jarige leeftijd is overleden.

Nel was een ras-Eiber die ruim vijftig jaar in het groene shirt heeft gespeeld en in die tijd verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept. Pas op haar 68ste jaar is zij met korfballen gestopt en is toen supporter van het eerste uur geworden.

Vanaf haar vaste plekkie onder het scorebord leverde ze commentaar, moedigde ze aan en genoot ze vooral van alles wat er zich op het veld afspeelde.

Haar naam prijkt op het bord in de kantine omdat zij naast het groene shirt ook in het oranje shirt van het Nederlands team heeft mogen spelen. Op 18-jarige leeftijd kwam zij als meisje naar Eibernest omdat haar eerdere clubs Phoenix (toen nog spelend in Den Haag) en Ready niet aan haar ambities konden voldoen. Die ambitie heeft zij dubbel en dwars waargemaakt bij onze club.

Ze heeft in het Eibershirt meerdere Nederlands kampioenschappen gewonnen. Zowel op het veld als in de zaal (toen nog Microkorfbal genoemd)!

Met het overlijden van Nel vonk is er korfbalcoryfee en een ras-Eiber van ons heengegaan.
We zullen haar missen op de club en langs de lijnen.

Uiteraard wensen wij Danielle, Raymond, Michel, Arlette, Leon en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.