JC Update

De kop is eraf! Er zijn alweer twee speelweekenden achter de rug. Winst, verlies en gelijkspel, alles is voorbij gekomen. De trainers weten waarmee ze aan de slag moeten om de ploeg beter te maken. Daarbij worden ze binnenkort geholpen middels een trainersclinic onder leiding van Mady Tims en Chris Beuk, de trainers van onze selectie! Op donderdag 26 september zullen zij ingaan op de onderwerpen die door onze D, E en F trainers zijn aangegeven. Zowel de trainers als de kinderen van alle D, E en F ploegen worden om 18 uur op het veld verwacht. De clinic duurt tot 19 uur. De A, B en C ploegen trainen gewoon op de normale tijd van 19-20 uur. Voor die ploegen zal verderop in het seizoen een trainersclinic georganiseerd worden.

Eiberdag

Naast beter worden in korfballen is plezier hebben met je teamgenoten ook belangrijk! Zaterdag 28 september spelen veel ploegen thuis en deze dag is bestempeld als 1e Eiberdag van het seizoen! Alle jeugdploegen (ook uit spelend) worden na hun wedstrijd in de kantine verwacht om lekker samen pannenkoeken te eten. En daarna natuurlijk lekker blijven hangen om de spelers van ons 2e (14 uur) en 1e (15.30 uur) aan te moedigen!

Halloween

Onze activiteitencommissie heeft voor komend seizoen een aantal leuke activiteiten gepland. Als 1e een echte spokentocht a la kamp of zelfs nog enger op vrijdag 18 oktober! Deelname is gratis en inschrijven kan nu via de website!

Koken

Wij zijn erg blij met onze trainers waarvan de meeste direct vanuit werk komen om training te kunnen geven. Even eten koken zit er dan niet in en training geven kan net zoals trainen niet op een lege maag. We zoeken nog een aantal extra aanmeldingen voor onze kookgroep zodat de kokers ca 1x per 2 maanden aan de beurt zijn en de belasting dus verdeeld wordt. De ene week wordt er gekookt op dinsdag en de andere week op donderdag. Op beide dagen gaat het om 9 personen waarvoor gekookt moet worden. Het hoeft geen haute cuisine te zijn, een pasta, rijst, soep of gewoon een prakkie is al helemaal goed! De kosten voor het maken van de maaltijd worden vergoed door de JC. Het budget is ca 3 euro pp. De eerste oproep op de website en social media heeft al een extra aanmelding opgeleverd! Op dit moment bestaat de kookgroep uit Caroline, Katinka, Louise, Moniek, Nona en Linda. Deze kanjers namens onze trainers in elk geval al bedankt voor jullie inzet dit seizoen! Wie komt deze groep versterken? Schiet iemand van de JC aan of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vele handen maken licht werk!!

Planning

Er wordt gewerkt aan een jaarplanner zodat iedereen al van tevoren weet wanneer er bv bepaalde activiteiten zijn of wanneer er niet getraind wordt. Zodra de planning gereed is, zal deze natuurlijk worden gedeeld! Herhaalde oproep Net als vorig seizoen wordt het wedstrijdsecretariaat voor de A t/m F beheerd door Judith en Katinka. Het programma, de opstellingen en verzameltijden zijn te vinden op onze website. Bij inval/reserve bij een andere ploeg wordt er (als het goed is) door het systeem automatisch een mail gestuurd naar het bij ons bekende mailadres. Afschrijven voor een wedstrijd graag zsm (mag ook ver van tevoren indien bekend) en uiterlijk op donderdag via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of app naar Katinka (06-49415417). Afschrijven voor trainingen graag zsm bij de betreffende trainers. Bij uit-wedstrijden wordt er in principe verzameld op ons veld. Zo hebben de coaches een goed overzicht of iedereen er (op tijd) is. Vaak wordt het vervoer vooraf al binnen de appgroep geregeld. Dat is fijn, want zo is tijdig bekend dat iedereen bij de andere vereniging kan komen. Mocht dit niet goed lopen, is het wellicht een idee om een rij-schema op te stellen. Dit kan prima op initiatief van een ouder.

Jeugd Commissie

De jeugdcommissie is voor komend seizoen goed bezet. Binnen deze commissie zijn er diverse taken verdeeld, waaronder aanspreekpunten voor de verschillende ploegen. Bij deze personen kunt u terecht voor specifieke vragen of opmerkingen over uw kind, de trainers of de ploeg waar uw kind in speelt. Hieronder een overzichtje wie voor welke ploeg aanspreekpunt is: A+B : Bianca B. en Belinda C+D : Madeleine E+F+kangoeroes : Nanda Natuurlijk kunt u bij alle JC leden terecht, er is vrijwel altijd wel iemand op het veld aanwezig. Uw vraag of opmerking zal dan worden doorgespeeld naar het betreffende aanspreekpunt.

Positief langs de lijn

De jeugdcommissie vindt het belangrijk dat er positief gecoacht en aangemoedigd wordt. Dit geldt niet alleen voor coaches, maar ook voor ouders en supporters die de ploeg willen aanmoedigen. Langs de lijn worden misschien niet alle acties begrepen, maar bedenk dat er wellicht afspraken gemaakt zijn met de coaches over welk spel uitgevoerd/geprobeerd moet worden. Laat het echte coachen aan de coaches over en moedig als ouder of supporter de ploeg positief aan, ook al gaat het even minder. Doorgaans gaan kinderen niet beter presteren bij negatieve opmerkingen. Indien nodig, spreek het betreffende aanspreekpunt of iemand anders van de JC aan.