Veldfinales hebben groen-geel-tintje

Veldfinales hebben groen-geel-tintje

Afgelopen weekend was de apotheose van seizoen 2023 - 2024 met finales in alle hoogste klassen.

Op drie van deze finales mogen wij als Eibers best een beetje trots zijn. Afgelopen vrijdag begon het weekend goed voor Fortuna 2 die, net als de zaalfinale, mocht aantreden tegen PKC 2. Waar in het zaalseizoen nog met ruime cijfers werd verloren werd deze keer door Sascha Pouw en zijn teamgenoten gewonnen in een aantrekkelijke wedstrijd. De eerste medaille met een Eiberzweempje was binnen. Two more to go..

Zaterdag eind van de middag mocht de trainer van ons eerste, Luca Dekker, nu nog in zijn dubbelrol als coach van Fortuna A1, aantreden tegen DVO A1. Ook dit was een herhaling van de zaalfinale wat op zich al een geweldige prestatie is. Opnieuw twee finales in 1 jaar. In de zaal werd de wedstrijd helaas niet winnend afgesloten maar de veldfinale werd een heel ander verhaal. Voor Luca was er geen mooier afscheid mogelijk. Wij gaan er van uit dat hij deze winning streak bij de Eibers volgend seizoen gewoon doorzet.

De laatste finale van dit weekend, de grote finale, was geen herhaling van de zaalfinale in Ahoy. Tenminste, niet voor Fortuna. Wél voor DVO. Deze wedstrijd zou, ongeacht de uitslag, een Eiber-winnaar hebben. Want Richard van Vloten is coach van DVO en Jimmy Swikker speelt in Fortuna 1. Richard van Vloten kon met zijn DVO geschiedenis schrijven door voor het eerst in haar clubhistorie Nederlands kampioen te worden en dat is op zich al een prestatie op zich te noemen. Ik weet niet precies hoelang Richard al aan het roer staat bij DVO maar de groei die de club onder zijn leiding heeft doorgemaakt is bijzonder knap. Twee zaalfinales in de afgelopen twee jaar en nu dan de veldfinale. Deze wedstrijd begon aan Fortuna zijde met Jimmy Swikker op de bank maar hij mocht met een goede invalbeurt laten zien wat hij in huis had. Helaas voor Jimmy was DVO te sterk en zij hebben door het winnen van deze veldfinale de eerste grote titel in hun clubgeschiedenis weten binnen te halen.

Alle (oud-) Eibers gefeliciteerd met jullie prestatie afgelopen weekend.
Nu even een paar weekjes rust voordat we elkaar allemaal weer zien op de Steenwijklaan.