HKV/Ons Eibernest : sportief Buurthuis van de Toekomst

Onze vereniging zet zich reeds vele jaren in voor diverse doelgroepen in de wijk Moerwijk en Morgenstond en organiseert diverse activiteiten. Iedereen is welkom en kan meedoen bij de Eibers, ongeacht leeftijd, een beperking, religie, huidskleur, status en/of geaardheid.

Onze accommodatie, commissies/werkgroepen samen met onze vrijwilligers bieden unieke mogelijkheden voor evenementen, samenwerkingen en doelgroepen.

Het Buurthuis van de Toekomst (BvdT) is een bekend concept in Den Haag en inmiddels ook erbuiten. Wat in 2012 als reactie op bezuinigingen in het welzijnsbeleid en de sluiting van welzijnsaccommodaties is gestart om multifunctioneel accommodatiegebruik en samenwerkingen in de wijk te bevorderen, is inmiddels uitgegroeid tot een stad breed netwerk van Buurthuizen van de Toekomst in de sectoren welzijn, sport en zorg. Er zijn ruim 50 Buurthuizen van de Toekomst. In 2014 (tijdens de reünie) ontving HKV/Ons Eibernest het predicaat en bordje Buurthuis van de Toekomst uit handen van de toenmalige wethouder sport Karsten Klein .

Primaire focus van een Buurthuis van de Toekomst is om andere doelgroepen te bereiken dan de corebusiness, voor HKV/Ons Eibernest dus korfbal en waarbij de ingrediënten van de door de gemeente Den Haag uitgevoerde wijk/buurtscan leidend is. Multifunctionaliteit en lokale samenwerking zijn hierin de primaire ingrediënten.

HKV/Ons Eibernest heeft hierin een eigen koers bepaald, immer onze accommodatie ademt sportiviteit, wij willen graag mensen een leven lang binden aan de club en sport/bewegen speelt een rode draad binnen de diverse maatschappelijke en gezondheidsprogramma’s op landelijke en/of lokaal niveau, immers een gezonde(re) leefstijl is goed voor de mens en haar omgeving.

HKV/Ons Eibernest heeft zich het predicaat Sportief Buurthuis van de Toekomst toegeëigend met een eigen logo en slogan: “Een leven lang sporten bij de Eibers”. Een plan werd gemaakt om nieuwe doelgroepen aan de vereniging te binnen, waarbij duurzaamheid niet uit het oog werd verloren.
En met succes! Inmiddels sporten ruim 130 volwassenen/senioren bij de Eibers. Ons tennis en KombiFit zijn hierin leidend. Ook jeugdtennis werd geïntroduceerd; inmiddels tennissen 30 kinderen onder begeleiding op ons kunstgrasveld.

Via wijk spektakels komen kinderen uit de wijken Morgenstond en Moerwijk in aanraking ingrediënten tot een gezondere en actievere leefstijl. Deze activiteiten worden in nauwe samenwerking met welzijns- en wijkorganisaties gepland, voorbereid en uitgevoerd.wat doe jij

Ook voor mensen met een beperking staat HKV/Ons Eibernest open om mee te kunnen doen.
Inmiddels is er een enthousiast G-korfbalteam actief, onder begeleiding en met veel enthousiasme ontvangen binnen de club. HKV/Ons Eibernest heeft hiermee de primeur het eerste G-korfbalteam te hebben voor Den Haag en met de Special Olympics voor de deur is dat een uiterst welkome ontwikkeling welke we trachten uit te breiden.

Middels een goede samenwerking met de Buurtsportciach Morgenstond & Moerwijk komen vele wijkbewoners in aanraking met sporten en bewegen om na een introductieperiode door te stromen naar regulier sport/beweegaanbod zoals KombiFit bij HKV/Ons Eibernest.

De georganiseerde taallessen voor moeders van leerlingen van basisschool De Wissel vinden binnen onze accommodatie plaats waarbij er volop ruimte is voor bewegen/sporten.

Ook de kinderen van kinderopvang Dion Dak hebben toegang tot sport en beweegactiviteiten binnen onze accommodatie; jong geleerd is oud gedaan.

De samenwerking met De Wissel is overigens prima. Activiteiten tijdens de middagpauze op ons kunstgrasveld, gymlessen in onze gymzaal en sportieve/culturele activiteiten in de sporthal.

Vragen? Stel ze gerust aan Edu van Deursen, één van de zes ambassadeurs van het concept Buurthuis van de Toekomst binnen de gemeente Den Haag en coördinator binnen HKV/Ons Eibernest (eduvandeursen@eibernestkorfbal.nl / 0623967598)

Spandoek 2018

WIJ ZIJN DE EIBERS

Samenwerken in de wijk zit de Eibers in het bloed

Een sportief Buurthuis op de grens van Morgenstond, Moerwijk en Hogeveld. Klik op onderstaande logo's van onze samenwerkingspartners om naar de betreffende websites te gaan.