Image
De stichting

De sporthal welke in 1964 is gebouwd en in 1992 in bezit gekomen van Stichting sportaccommodatie HKV/Ons Eibernest . 

De Stichting ziet toe op de exploitatie, onderhoud en verhuur van de sporthal en werkt nauw samen met de vereniging HKV/Ons Eibernest. In 2014 heeft de sporthal een metamorfose ondergaan waarbij inrichting van een gymzaal voor OBS de Wissel is gerealiseerd en de gehele sporthal een upgrade heeft ondergaan waarbij ook de nodige opslag voor sportmaterialen is gerealiseerd t.b.v. multifunctioneel gebruik en ook up-to-date gebracht m.b.t brandbeveiliging aspecten. 

Door een elektronisch bedienbare scheidingswand is binnen de sporthal de mogelijkheid tot een gescheiden gymzaal (1/3 deel van sporthal) en sportzaal (2/3 deel van sporthal) gerealiseerd elke met aparte sanitaire voorzieningen. 

De sportzaal wordt overdag op de doordeweekse dagen vooral ingezet voor nieuw sportaanbod vanuit de vereniging alsmede maatschappelijk sport/beweeg aanbod voor de wijk en doelgroepen. 

In de periode 2018-2022 is vooral ingezet op duurzaamheid en is het dak van de sporthal voorzien van 285 zonnepanelen en een warmtepomp gekoppeld aan zowel warmte als waterbehoefte. 

De sportaccommodatie is voorzien van een ruime parkeerplaats. Gezien het veelvuldig gebruik door de vereniging HKV/Ons Eibernest, Sovicos volleybal vereniging, basisschool OBS de Wissel en diverse sport- en/of maatschappelijke organisaties heeft de Stichting een beheerder in dienst om schoonmaak en onderhoud van de accommodatie te kunnen doen aan de gevraagde flexibele en multifunctioneel gebruik van de accommodatie. 

De sporthal is gekoppeld aan twee kantines. 

Het bestuur van Stichting HKV/Ons Eibernest bestaat uit louter vrijwilligers.